- Cukiniją (vidutinio dydžio. Ne tokia mažytė, kaip būna parduotuvėse, o iš daržo) nuplaunu, nulupu, išimu sėklas, sutarkuoju ir gausiai pabarstau druska, sumaišau, kad išsiskirtų vanduo. Taip cukiniją laikau apie 30 min. Tada nuspaudžiu vandens likutį ir cukinija paruošta.
- Į cukinijos masę įdedu 2 kiaušinio trynius, o baltymus išplaku.
- Miltus (1 stiklinė) ir kepimo miltelius (2 a. š.) sumaišau ir taip pat suberiu į cukinijų ir kiaušinių masę.
- Tada palengva įmaišau baltymus.
- Masę paskleidžiu į kepimo popieriumi išdengtą skardą (ji turėtų būti maždaug stačiakampio formos).
- Dedu kepti į 180–190 °C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 30 min., kol lakštas gražiai pagels, paruduos.
- Išėmusi kepinį, padedu ant grotelių ir būtinai užkloju švariu rankšluosčiu ir palaukiu, kol jis atvės.
- Tada pasidarau įdarą: 400–500 g varškės, 3 v. šaukštai grietinės, druskos (žiupsnelis) ir gerokai smulkintų petražolių. Viską sumaišau.
- Varškės mase ištepu lakštą, jį susuku ir palaikau bent pora valandų. Po to pjaustau. Dideliais ir storais arba plonais gabalais – priklausomai nuo to, kiek norim valgyti!
Sonata RAZMIENĖ
Parengta pagal www.naminisnaminis.lt