Cukinijų vyniotinis

  1. Cukiniją (vidutinio dydžio. Ne tokia mažytė, kaip būna parduotuvėse, o iš daržo) nuplaunu, nulupu, išimu sėklas, sutarkuoju ir gausiai pabarstau druska, sumaišau, kad išsiskirtų vanduo. Taip cukiniją laikau apie 30 min. Tada nuspaudžiu vandens likutį ir cukinija paruošta.
  2. Į cukinijos masę įdedu 2 kiaušinio trynius, o baltymus išplaku.
  3. Miltus (1 stiklinė) ir kepimo miltelius (2 a. š.) sumaišau ir taip pat suberiu į cukinijų ir kiaušinių masę.
  4. Tada palengva įmaišau baltymus.
  5. Masę paskleidžiu į kepimo popieriumi išdengtą skardą (ji turėtų būti maždaug stačiakampio formos).
  6. Dedu kepti į 180–190 °C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 30 min., kol lakštas gražiai pagels, paruduos.
  7. Išėmusi kepinį, padedu ant grotelių ir būtinai užkloju švariu rankšluosčiu ir palaukiu, kol jis atvės.
  8. Tada pasidarau įdarą: 400–500 g varškės, 3 v. šaukštai grietinės, druskos (žiupsnelis) ir gerokai smulkintų petražolių. Viską sumaišau.
  9. Varškės mase ištepu lakštą, jį susuku ir palaikau bent pora valandų. Po to pjaustau. Dideliais ir storais arba plonais gabalais – priklausomai nuo to, kiek norim valgyti!

Sonata RAZMIENĖ

Parengta pagal www.naminisnaminis.lt                                                      

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode