Įamžins atminimą – obelisku

 

Rugpjūčio 17–18 d. Mažeikiuose viešėjo lakūno Julijono Kumpikevičiaus, kilusio iš Mažeikių, dukra Giedrė Kumpikaitė, šiuo metu gyvenanti Niujorke. Viešnagės tikslas – įamžinti tėvo atminimą Mažeikių krašte, pastatant obeliską.


Lankėsi aerodrome

Kartu su Mažeikių rajono savivaldybės vicemere, pavaduojančia merą, Irena Macijauskiene G. Kumpikaitė ketvirtadienio popietę lankėsi Mažeikių Julijono Kumpikevičiaus aerodrome. Čia svečius pasitiko jo direktorė Alma Morkūnienė bei Mažeikių aeroklubo tarybos pirmininkas Rimantas Morkūnas. Pastarųjų bei Savivaldybės iniciatyva aerodrome vyksta įvairi edukacinė veikla ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams, kas džiugino G. Kumpikaitę.

Apžiūrėjo obelisko modelį

Viešnia apsilankė ir kalvių kalvio Virgilijaus  Mikuckio dirbtuvėse, kur buvo maloniai nustebinta, galėdama savo akimis išvysti obelisko, skirto lakūno J. Kumpikevičiaus atminimui įamžinti, modelį. „Svajonės pildosi!..“ – sakė ji. Planuojama, kad obeliskas bus apie 7 metrų aukščio, aplink jį – 12 m spindulio granito aikštelė.

„Lakūnui reikia erdvės“, – kalbėjo žymiojo lakūno dukra. V. Mikuckis, kalbėdamas apie paminklo aukštį, juokavo, kad paminklas lakūnui neturėtų trukdyti lėktuvų eismui.

Pabuvojo dvare

Kitas aplankytas objektas Mažeikių rajone – Pavirvytės dvaras. Ten G. Kumpikaitę pasitiko dvaro šeimininkas Antanas Naujokas. Viešnia stebėjosi dvaro pokyčiais ir džiaugėsi, kad ir Mažeikiuose yra žmonių, kurie galvoja ne apie save, o apie kitus, geba iš nieko sukurti stebuklus. Kaip sakė lakūno dukra, jai meilę Mažeikiams įskiepijo jos tėtis, sakydamas, kad žemaičiai yra patys geriausi, širdingiausi žmonės.

Aptarė su meru

Penktadienį G. Kumpikaitę  priėmė Savivaldybės meras Antanas Tenys. Aptartos obelisko pastatymo galimybės, kalbėta apie vietos parinkimą.

Susitiko su žiniasklaida

„Malonu atvykti į Mažeikius. Čia širdingi žmonės. Turiu stiprų tradicijų jausmą ir dėl tėvų, ir dėl meilės Lietuvai“, – žurnalistams sakė G. Kumpikaitė. Viešnia džiaugėsi kalvių kalvio V. Mikuckio obelisko projektu: „Jūs supratote, ko aš norėjau.“

Savivaldybės mero A. Tenio teigimu, darbus turi atlikti specialistai, tinkamą vietą turi pasiūlyti architektai. Bus išklausyta ir Mažeikių rajono gyventojų nuomonė.

Birutė Šneideraitienė

Nuotraukos autorės bei mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode