Atidaryta portretų paroda

 

 

Rugpjūčio 18 d. Mažeikių muziejuje atidaryta Mažeikių fotoklubo portretų paroda „Per gyvenimą“. Kaip skelbė organizatoriai, parodos „vinis“ buvo Mažeikių senovinės technikos klubo „Olmobilis“ automobiliai, o renginys buvo skirtas Pasaulinei fotografijos dienai paminėti.

Pirmuoju fotografijos istoriniu laikotarpiu laikomi 1854–1864 metai. Pagrindinis nuotraukų formatas buvo vadinamas „visit carte“ (6x9, 10x15, 13x18 cm.). Dominavo portretas visu ūgiu. Tuo metu fotografavimas buvo tik amatas ir nepretendavo į meną.

Nedidelio formato portretai parodoje „Per gyvenimą“ puikiai nusako autorių estetinį – meninį požiūrį bei santykį su vaizduojamu žmogumi. Trylika žinomų mažeikiškių pateikia gana įdomius ir įvairius portretus. Tai tik antroji fotoklubo surengta grupinė paroda. Kiekvienas sustabdytas kadras turi savo istoriją, kartais nelabai gražią, bet pačią tikriausią. Būsimoji dvyliktokė Gabija Viršilaitė – jauniausia šios parodos dalyvė.

Parodos atidarymo proga jos dalyvius ir svečius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris, Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėja Virginija Steponavičienė.

Vėliau renginys persikėlė į lauką, kur parko prieigose buvo demonstruojami keli seni automobiliai ir vyko fotosesija su žavingomis „retro“ damomis. Ta proga buvo išsakyta mintis, kad kita fotoklubo paroda galėtų būti „Moteris ir automobilis“.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode