Tradicinės šventės sukvietė būrius dalyvių

 

     Savaitgalį vykę Šv. Roko atlaidai ir vasaros šventės Žemalėje ir Rubikuose sutraukė nemažai dalyvių. Po iškilmingų pamaldų Žemalėje atidengtas kultūros paveldo stendas. Šventėse netrūko sporto varžybų ir kitokių atrakcijų, skambėjo linksma muzika.

Atidengė stendą

     Šeštadienį Rubikų Šv. Roko, o sekmadienį Žemalės Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčiose vyko Šv. Roko atlaidai,  kuriuose dalyvavo būrys tikinčiųjų ne tik iš Rubikų ir Žemalės, bet ir atvažiavusių iš kitur.

     Po šv. Mišių Žemalėje susirinkusieji sustojo prie Žemalės kultūros paveldo stendo, kuriame pateikta informacija apie kaimą, jo žymias vietas.

     „Žemalė turi seną, gilią ir turtingą istoriją, kuria gali pasigirti ne kiekvienas kaimas. Nuo šiol žemališkiai ir kaimo svečiai galės geriau su ja susipažinti perskaitę kultūros paveldo stende. Už tai, kad jis atsirado, turime padėkoti žmonėms, nepagailėjusiems nei laiko, nei jėgų ir dėjusiems visas pastangas“, – sakė renginio vedėja ir pakvietė Žemalės bendruomenės pirmininką Paulių Pocevičių atidengti stendą, kurį po to pašventino Tirkšlių Kristaus Karaliaus parapijos klebonas kan. Petras Smilgys.

Vyko sporto varžybos

     Žemalėje 12 komandų varžėsi krepšinio aikštelėje. Turnyro nugalėtojais tapo Ruzgų kaimo komanda, antrąją vietą užėmė „Audi“ krepšininkai, trečiąją – „Sedula“. Tinklinio turnyre iš aštuonių komandų stipriausieji buvo „Hot“ tinklininkai, antrąją vietą užėmė „Nafta“, trečiąją – Žemalės komanda. Šachmatais geriausiai sužaidė Artūras Kontenis, antrąją vietą užėmė Andrius Šimkus. Baudas taikliausiai metė Svajūnas Sidabras, o tritaškius – Svajūnas Murauskas.

     Sporto klubo „Mažeikių švyturys“ organizuotose varžybose išaiškinti stipriausieji rankų lenkimo, rąsto metimo, šiaudų ritinio ridenimo, svarsčio kėlimo rungtyse. 

Dovanojo koncertą

     Susirinkusiesiems smagias dainas dainavo Šerkšnėnų kultūros centro estradinė grupė „LIS“, Žemalės kultūros namų kapela „Šerkšnė“, Viekšnių kultūros centro mišrus ansamblis „Vinkšna“ ir modernaus folkloro grupė „Vo tap ta ta“, Laižuvos kultūros centro kapela „Kikilis“ ir Auksodės moterų ansamblis „Auksė“, duetas iš Mažeikių politechnikos mokyklos – Angelė ir Gintė, Urvikių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Linksmieji vyrukai“, Akmenės r. Ventos kultūros namų linksmos muzikikės ansamblis „Užkūtės“. Šoko Šerkšnėnų kultūros centro linijinių šokių kolektyvas „Pajudam“. Koncertą užbaigė grupės „69 danguje“ ir „16 HZ“.

     Po to visi linksminosi gegužinėje su gyvo garso grupe iš Mažeikių „Po stogu“, dangų nušvietė fejerverkai.

Rubikiškiai moka švęsti

Šeštadienį rubikiškiai ir svečiai dalyvavo smagioje Rubikų bendruomenės ir Šerkšnėnų kultūros centro organizuotoje šventėje, kuri vyko bendruomenės namų kieme.

Renginys prasidėjo Šerkšnėnų kultūros centro estradinės grupės „LIS“ daina „Mano žemė Lietuva“, po kurios vaikai džiaugsmingai į dangų paleido įvairių spalvų balionus.

Mažųjų šventės dalyvių laukė linksmasis „vaikų kampelis“: nemokamas batutas, įvairūs žaidimai, piešimas ant veidukų, kitos atrakcijos. Vyko šventinė loterija, kurioje galima buvo laimėti įvairių prizų. Daug gerų emocijų sukėlė virvės traukimo rungtis.

Šaunią muzikinę programą dovanojo Užlieknės kultūros namų kolektyvai – liaudiškos muzikos kapela „Glousnis“ ir estradinis ansamblis „Vakaras“.

Renginio vedėja Salomėja Macijauskienė ir Šerkšnėnų seniūnijos seniūnaitė Audronė Jučinskienė įteikė padėkas bei simbolines dovanėles Rubikų kaimo jubiliatams, dėkojo rėmėjams, pasveikino Rokus.

Renginį vainikavo šventinis fejerverkas ir gegužinė su Gediminu Jokubausku.

Gajutė ABELKIENĖ

Alina JONIKĖ

Autorių nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode