Dvidešimtmečio proga – Seimo medalis

 

 

Penktadienį „Vilties erdvėje“ surengta tradicinė Vasaros palydų šventė ir paminėta veiklos 20-mečio sukaktis. Ta proga įstaigos direktorei įteiktas Seimo medalis.

 

Apžvelgė istoriją

„Buvo lengva dirbti, nes turėjome pagalbininkų ir bendraminčių, nesvarbu, kokios rajono valdžios ar partijos vadovavo, visada jautėme paramą ir galėjome įgyvendinti savo siekius. Stengėmės labai daug. Matau ilgamečių politikų veidus ir didžiuojuosi, kad visus tuos metus jūs rėmėte mūsų idėjas. Visi norime aukštumų, bet bijome laiptų į aukštumą. Visi norėtume ateiti į aukštumą lyguma, bet taip nebūna. Reikėjo nemažai darbų padaryti, bet didžiausia vertybė, kai dirbi dėl kitų žmonių, – gausiam būriui atvykusių svečių sakė VšĮ „Vilties erdvė“ direktorė Stasė Radeckienė, dalindamasi įstaigos kūrimo ir kitimo prisiminimais. – Prisimindama istoriją, džiaugiuosi. Aš ne viena, su kolektyvu padarėme didelį darbą žmonių gerovei. Dėkoju darbuotojams, kurie nuoširdžiai dirba kitų žmonių labui. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi matydama laimingus mūsų gyventojus, vienus čia gyvenančius 20 metų, kitus mažiau. Gailestis žmogui nieko neduoda – jam reikia padėti.“

VšĮ „Vilties erdvė“ kolektyvą ir direktorę sveikino Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėjai Česlovas Čyžas bei Virginija Steponavičienė, direktorei įteikė Seimo medalį.

Gražių žodžių negailėjo ir šventėje dalyvavusios  Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė bei Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė. „Jūsų darbas labai prasmingas, siekiant sukurti neįgaliems žmonėms kuo jaukesnę aplinką, geresnę buitį ir gražesnį gyvenimą, – sakė I. Macijauskienė. – Linkiu, kad kiekvienas šių namų gyventojas ir darbuotojas kasdien norėtų grįžti į šiltus ir jaukius namus, kuriuose jų laukia.“

Prie sveikinimų jungėsi Mažeikių miesto seniūnas Šarūnas Armonas, išsakydamas savo džiaugsmą galint padėti žmogui, Socialinių paslaugų tarnybos direktorė Zita Jonauskienė, dabartinės ir ilgiausiai šioje srityje dirbusios kolektyvo moterys bei ugdytinių mamos. Viena jų – Irena Jokšienė, talkinant Nerijui  Mongirdui,        linksmino šventės dalyvius dainomis.

Apie įstaigą

Viešoji įstaiga „Vilties erdvė“ teikia socialinės globos paslaugas (ilgalaikę, trumpalaikę ir dienos socialinę globą) Mažeikių mieste ir rajone gyvenantiems sutrikusio intelekto žmonėms. 

1994 metais įsteigtas Darbo terapijos centras, o 1998 metais įsteigti „Vilties gyvenimo namai“. 2002 metais dvi biudžetinės įstaigos reorganizuotos į viešąją įstaigą „Vilties erdvė“. Šią įstaigą sudaro Grupinio gyvenimo namai ir Specialiosios dirbtuvės.

Galima įsigyti

Šios įstaigos gyventojai ir lankytojai neria, siuva, tapo, kuria medžio, floristinius, popierinius dirbinius ir kitus gaminius, kurių galima įsigyti įvairiuose renginiuose, miesto šventėse organizuojamų parodų metu, parduotuvėse ,,Kaukutis“, ,,Edzaras“, Sadauskų galerijoje bei viešosios įstaigos „Vilties erdvė“ specialiosiose dirbtuvėse. Galima išsirinkti ir užsisakyti neįgaliųjų gaminių pagal individualius užsakymus.

Birutė Šneideraitienė

Nuotraukos Alinos Jonikės ir iš įstaigos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode