Nuaidėjo tradicinė Kermošiaus šventė

 

Šį savaitgalį Tirkšliuose bei Viekšniuose vyko Kermošiaus šventės. Jose žiūrovus džiugino įvairūs atlikėjai, grupės.

Šventė Tirkšliuose

Šeštadienį šventė prasidėjo pučiamųjų orkestro „Griaustinis“ ir tautinių šokių ansamblio „Kauškutis“ eisena į Tirkšlių pušyną,  taip pat – miestelio vėliavos iškėlimu. Ją iškilmingai pakėlė naujoji Tirkšlių bendruomenės pirmininkė Inga Šušinskienė.

Šventėje dalyvavo ir LR Seimo narys Akmenės-Mažeikių apygardoje Valius Ąžuolas: „Kaip džiugu, kad organizatoriai pasirūpino ne tik gerais muzikantais ir eisena, bet ir orą užpirko. Turbūt nuo jūsų šventės prasidės ir Bobų vasara. O kad čia gyvena geri žmonės, net i vėliava – su širdelėmis – tai išduoda. To ir palinkėsiu – visuomet būti geriems, draugiškiems, vieningiems ir kad pagaliau baigtųsi lietus ir pradėtų šviesti saulė.“

Pasirinko gerą dieną

Tirkšlių seniūnas Juozas Kungys linkėjo visiems gražios šventės: „Kermošius – tai tokia rudenins šventė, iki kurios jau kai kurie lauko darbai nudirbti. Jos metu visi galime pabendrauti, pasišnekėti apie derlių, ūkį, kas nuveikta, kas dar bus. Esu dėkingas kaimo bendruomenėms, kurios pasiruošė savo kiemelius. Taigi, linkiu visiems gero šventės!“

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Eimantas Salatka pasidžiaugė gražiu oru: „Mes jau spėjome padiskutuoti, kad pasirinkote labai gerą dieną šventei. Džiugu, kad turite kuo pasigirti, ką parodyti kaimynams. Lai orai jums netrukdo pabaigti darbų, o šiandien atšvęskite gera nuotaika.

Apdovanojimai

Kiekvienais metais Tirkšlių Kermošiaus šventė neapsieina be apdovanojimų. Šie metai – ne išimtis: V. Ąžuolo apdovanotos dalyvavusios bei savo kūrinius pristačiusios bendruomenės, gražiausiai tvarkomų sodybų savininkai.

Džiugino žiūrovus

Šventės metu kiekvienas turėjo galimybę dalyvauti loterijoje, laimėti įvairių prizų, o svarbiausia – skrydį oro balionu.

Be pučiamųjų orkestro „Griaustinis“ ir tautinių šokių ansamblio „Kauškutis“ pasirodymų, vakaro pabaigoje, žiūrovus stebino ir atlikėja Vitalija Katunskytė. Šventė baigėsi diskoteka.

Šventė Viekšniuose

Kitą dieną, sekmadienį, Kermošiaus šventė  persikėlė į Viekšnių vasaros estradą. Ten nuo pat pietų, nepabūgę blogo oro, šurmuliavo prekybininkai: prekiauta vaismedžiais, vaiskrūmiais, dekoratyviniais augalais, medumi, vilnos gaminiais. Žiūrovai turėjo galimybę paskanauti kibinų, vietoje rūkytos žuvies, šašlykų, atsigaivinti namine gira.

Kiek vėliau gerą nuotaiką dovanojo kapela iš Žagarės „Švėtė“, Laižuvos kultūros centro stilizuotos muzikos kapela „Kikilis“, Urvikių kultūros centro stilizuotos muzikos kapela „Linksmieji vyrukai“.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode