Juodas taškas – pagalbos šauksmas

Nors BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos Krizių centras atsidarė visai nesenai, tačiau šiandieną jame laisvas liko tik vienas kambarys. Krizių centras pirmosios šeimos sulaukė jau birželio 15 d., o netrukus atvyko dar dvi šeimos. Šiuo metu centre gyvena 9 amenys, kurie savo namuose patirdavo smurtą.

„Vis dar sunku priprasti, kad ant tavęs niekas nešaukia, nevadina įvairiausiais neigiamais epitetais. Nereikia bijoti, kad vyras į namus grįš apsvaigęs ir su vaikais reikės kažkur bėgti, nes būsime išvyti“, – kalba čia gyvenančios moterys. Jos džiaugiasi, kad gali pusei metų apsigyventi saugiose ir jaukiose patalpose, nusiraminti, ramiai apsvarstyti, kaip elgtis toliau...

Dėl galimybės apsigyventi BĮ socialinių paslaugų tarnybos Krizių centre bet kuriuo paros metu teiraukitės telefonu +370 616 04942.

Norime pasidalinti svarbia informacija su tomis, kurios nedrįsta ar negali garsiai prisipažinti, kad patiria smurtą šeimoje. Pasaulyje vyksta kampanija, pavadinimu „Juodas taškas“. Jos tikslas – padėti atskleisti smurto aukas šeimose. Juodas taškas ant delno – tai nebylus pagalbos šauksmas, prašymas padėti, jis aplinkiniams padės suprasti, kad moteris šeimoje kenčia smurtą ir jai reikalinga pagalba. Juk atvirai paprašyti pagalbos ji negali, nes skriaudikas praktiškai visą laiką ją stebi, seka kiekviena jos žingsnį. Kuo daugiau žmonių sužinos apie smurto aukas, tuo daugiau galimybių joms padėti. Jei matote moterį su juodu tašku ant rankos, turėtumėte suklusti: tai reiškia, kad jai reikalinga pagalba, tačiau ji bijo viešai apie tai prabilti ar kreiptis į atitinkamas instancijas. Jei esate neabejingi – reiktų bandyti moteriai padėti.

 

Aistė JURGILAITĖ

Krizių centro socialinė darbuotoja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode