Alytaus Daugų g. kapinės: sutvarkytas vandentiekis, atnaujinama metalinė tvora

Teigiami pokyčiai Daugų gatvėje esančiose kapinėse – sutvarkytas čia esantis vandentiekis, šiuo metu atnaujinama metalinė tvora. Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojos Palmiros Raškauskienės, Daugų g. kapinėse buvo suremontuotos šešios probleminės vamzdynų vietos. „Vandens nuotėkis buvo pastebėtas jau anksčiau, tačiau ilgą laiką buvo neįmanoma nustatyti, kurioje vietoje yra trūkę vamzdžiai, nes vandentiekis įrengtas dar iki 1990-ųjų, jokių vandentiekio brėžinių, schemų ar kitų dokumentų nėra išlikę. Kapinių teritorija buvo stebima ir nustatytos vietos, kuriose buvo gedimai“ – kalbėjo P. Raškauskienė.

Miesto ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojos teigimu, vandentiekio tvarkymo darbai buvo pradėti gegužės mėnesį ir šiuo metu jau yra visiškai užbaigti. „Atsiprašome gyventojų už sukeltus nepatogumus vandentiekio remonto metu, tačiau dabar jau galima pasidžiaugti – vandentiekis sutvarkytas, atnaujintas antžeminis vandentiekis ir nesklandumų neturėtų kilti“, – sakė P. Raškauskienė. Gyventojų patogumui atnaujintos 7 aikštelės su vandens kraneliais.

Daugų g. kapinėse tai ne vienintelis pasikeitimas – atnaujinama aplink kapines esanti metalinė tvora. Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vyriausiojo specialisto Mindaugo Kundroto, šiuo metu keičiama sena metalinė tvora, kuri neatitiko reikalavimų, buvo išsikraipiusi, susmegusi, moraliai pasenusi, o vietomis jos visiškai nebuvo – pro ją į kapines lengvai patekdavo miško gyvūnai.

„Keičiamos tvoros ilgis siekia apie 740 m, atnaujinta tvora bus daug aukštesnė – sieks 180 m“, – sakė M. Kundrotas. Šalia kapinių esančios tvoros atnaujinimo darbus planuojama užbaigti rugpjūčio mėnesį.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode