Šimtametė organizmą stiprina vitaminais

Alytaus rajone gyvena ilgaamžiai žmonės. Neseniai 105 metų jubiliejų šventė senolė iš Simno seniūnijos, o šeštadienį, spalio 8 d., 100 metų jubiliejų minėjo Ilgų kaime, Alovės seniūnijoje gyvenanti Bronė Begauskienė (Begonienė). Garbingo jubiliejaus proga moterį pasveikino Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė, Alovės seniūnė Irma Kašėtienė, vaikai ir giminaičiai, kaimo gyventojai.

Meras senolei palinkėjo sveikatos ir stiprybės, o artimiesiems padėkojo už pagarbą senam žmogui, jo amžiui, priminė, kad dėl stiprių senolės genų vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai ir proprovaičiai taip gali sulaukti tokio garbingo amžiaus.

Alytaus rajono savivaldybė sulaukusiems 100 metų skiria 150 eurų vertės piniginę dovaną. Tokią dovaną meras įteikė poniai Bronei.

B. Begauskienė (Begonienė) gimė Meškučių kaime, Daugų seniūnijoje daugiavaikėje šeimoje. Vyras pokario metais žuvo. Moteris viena išaugino tris vaikus. Šiandien šimtametė džiaugiasi 5 vaikaičiais, 7 provaikaičiais ir 2 proprovaikaičiais.

Senolė gyvena su dukra. Kaip sakė moters vaikai, mama mėgsta tik namuose gamintą maistą, organizmą stiprina iš užsienio giminaičių parsiųstais vitaminais.

Iš viso Alytaus rajone gyvena 6 šimtamečiai: du Simno ir Alovės, po vieną Raitininkų, Butrimonių seniūnijose.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode