Dzūkų parodos – Pasvalio krašto muziejuje

Spalio 7 dieną Pasvalio krašto muziejuje buvo atidarytos dvi parodos: „XX a. pr. dzūkiški marškiniai ir dar kai kas…“ ir socialinė paroda „Kalba gatvė“ – tai Alytaus muziejus atvežė į Pasvalį dzūkišką dvasią.

Paroda „XX a. pr. dzūkiški marškiniai ir dar kai kas…“ atskleidė darbščiųjų dzūkų rankų darbą, kartu demonstruojantį išmonę ir koncentraciją detalėms. Marškiniai, išlaikyti ne vieną dešimtmetį, nukelia parodos lankytojus į praeitį. Šalia senųjų dzūkų moterų darbų – ir šiuolaikiškam nešiojimui pritaikyti marškiniai.

Paroda „Kalba gatvė“ pristatė Alytaus jaunimo meniškumo išraiškas miesto viešose erdvėse. Tai laisvas jaunimo menas, vadinamas „Graffiti“ , kuris dažnai niokoja miestų namus. Alytiškiai sugebėjo šiuos piešinius ir raštus paversti į puikią parodą, kitaip išnaudodami mūsų krašto muziejaus erdves ir sukurdami atitinkamą atmosferą. Dzūkai mums demonstruoja, kaip svarbu mokėti pateikti medžiagą. Tai itin atsispindi dzūkų parodose.

 

Parodos atidaryme dalyvavo „Kalba gatvė“ parodos autorė Galina Tamošiūnienė ir Alytaus kraštotyros muziejaus atstovai, taip pat Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, Pasvalio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Balčiūnas, nemažas būrys Pasvalio dzūkų ir pilna salė susidomėjusių kraštiečių. Parodos pabaigoje lankytojai buvo vaišinami dzūkiška kava bei šimtalapio pyragu.

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode