Šilutės krašto metraštis nuo šiol pasakos miesto istoriją

Šilutėje, Klaipėdos gatvėje, atidarytas vienas pirmųjų bendruomenės projektų Lietuvoje „Šilutės siena“. Piešiniai ant Šilutės baldų fabriką juosiančios sienos pasakoja krašto 500 metų istoriją, kuri yra nepaprastai įdomi ir turtinga savo praeitimi.

„Tai yra pavyzdys, kaip galima konsoliduoti privatų verslą, biudžetines įstaigas, Savivaldybę. Ši siena ne tik pagražino mūsų miestą, tačiau ir suteikė išskirtinumo. Dėkoju projekto sumanytojams ir iniciatoriams – AB „Šilutės baldai“, ją valdančio koncerno SBA darbuotojams, dailininkui Tadui Šimkui, Šilutės meno mokyklai ir, žinoma, savanoriams piešėjams“, – savo mintimis dalinosi meras Vytautas Laurinaitis.

„Šilutės baldų“ direktorė Asta Dijokienė, padėkojusi prisidėjusiems, teigė, kad taip tariame ačiū savo kraštiečiams, kūrusiems šio krašto unikalią istoriją ir siunčiame žinutę savo vaikams, anūkams, proanūkiams, kad šį kraštą reikia gerbti, didžiuotis ir puoselėti.

Spalio 7 d. Savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, Šilutės baldų“ direktorė Asta Dijokienė, koncerno SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius, žiniasklaidos atstovai uždėjo paskutinius potepius, kurie paskelbė sienos užbaigimą, tačiau – ne sumanymų pabaigą.

„Šilutės sienos“ istorijos klausėsi, su kuria supažindino Šilutės meno mokyklos mokytoja Živilė Skirkevičienė, Administracijos direktorius Sigitas Šeputis, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis, Seimo Pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis, Seimo narys Artūras Skardžius, Šilutės miesto tarybos nariai, kiti miestelėnai.

Šilutės rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode