Švietimo centras šventė jubiliejų

     „Rodos tik vakar buvo pradžia, o šiandien jau 20 metų praėjo“, – Mažeikių švietimo centro jubiliejaus šventę pradėjo renginio vedėjas Paulius Mylė. Į spalio 13 dieną Mažeikių kultūros pramogų salėje vykusį paminėjimą susirinko būrys svečių: valdžios atstovai, rajono ugdymo įstaigų vadovai ir kiti. Renginio metubuvo pristatytas dokumentinis filmas apie Švietimo centro veiklą, apdovanoti lektoriai, metodinių būrelių pirmininkai,skambėjo sveikinimo žodžiai bei muzikiniai pasirodymai.

Vienas pirmųjų Lietuvoje

     Mažeikių švietimo centras – vienas pirmųjų Lietuvoje, jis įsteigtas 1996 m. rugsėjo 30 d. Jubiliejaus šventėje prisiminta ir tylos minute pagerbta Švietimo centro įkūrėja, amžinos atminties Daliuta Domarkienė.               Švietimo centre įsikūrimo pradžioje dirbo trys darbuotojai, o šiuo metu jame dirba septyni pedagoginiai darbuotojai, kurie užsiima mokytojų kvalifikacijos tobulinimu. „Žmogiškieji ištekliai yra pats brangiausias turtas, kurį turi Švietimo centras“, – sakė Mažeikių švietimo centro direktorius Viktoras Prokopčukas.

     Švietimo centras pedagogams organizuoja įvairius seminarus, mokymus, kuriuose jie gali gilinti žinias ir įgūdžius. Į Mažeikius kviečiami aukštos kvalifikacijos specialistai iš Lietuvos aukštųjų mokyklų ir kolegijų, kurie su rajono pedagogais dalinasi patirtimi ir žiniomis. Mažeikių švietimo centras taip pat koordinuoja 34 metodinių būrelių veiklą, rengia įvairias parodas.

Atvyko garbūs svečiai

     Pasveikinti Švietimo centro jubiliejaus proga atvyko ir valdžios atstovai. Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys ir jo pavaduotojos Irena Macijauskienė ir Sigutė Bernotienė. Meras džiaugėsi, kad Mažeikių švietimo bendruomenė yra viena stipriausių Lietuvoje, ir teigė, kad būtent Švietimo centras yra varomoji jėga ir pedagogams, ir ugdymo įstaigų vadovams. Meras apdovanojo darbuotojus bei jubiliejaus proga įstaigai įteikė 1500 Eurpiniginį čekį.

     Jubiliatą sveikino ir Seimo narys Kęstutis Bartkevičius, taip pat Mažeikių rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Romas Venclovas bei komiteto narė Lina Rimkienė. Prie sveikinimų prisidėjo ir Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus su kolektyvu. „Švietimo centras yra mūsų norų vykdytojas, ką mes sugalvojam, tą jie turi padaryti“, – šmaikščiai pradėjo sveikinimą A. Stonkus ir linkėjo kolektyvui eiti tik į priekį.

Sveikino kolegos

     Jubiliejaus proga sveikino ir kolegos iš Žemaitijos regiono švietimo centrų. Svečių sveikinimai žibėjo originalumu ir vieni kitiems nenusileido išmone. Kolegos iš Klaipėdos Mažeikių švietimo centrui dovanojo laivą, kurį simboliškai palygino su centro kolektyvu – laivo korpusą – svarbiausią jo dalį prilygino direktoriui, bures, be kurių laivas neplauktų – metodininkėms ir t.t. Švietimo centro kolektyvui gražių žodžių negailėjo ir Mažeikių rajono ugdymo įstaigų vadovai. Muzikinį kūrinį skyrė Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius.Sveikinimus sakė ir Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Alina Bernotienė, Mažeikių muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris bei kiti.

Skambėjo dainos

     Jubiliejaus šventėje gerą nuotaiką garantavo meniniai pasirodymai. Šventės pradžioje visus susirinkusius muzikiniu kūriniu pasveikino Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos barokinių fleitų ansamblis „Muzika vaikams“ (vadovė Inga Dvaržeckienė). Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos fleitininkų ansamblis „Sidabrinė fleita“ (vadovė Inga Dvaržeckienė) savo atliekama muzika sužavėjo svečius. Lopšelio-darželio „Bitutė“ pedagogų grupės„Dūzgės“bei Senamiesčio pagrindinės mokyklos pedagogų grupės „Perlai“ padovanotos dainos smagiai nuteikė šventės dalyvius. Sportinių šokių studijos „Spindulys“ šokėjų pasirodymas taip pat sulaukė žiūrovų simpatijų.

Kristina KONČIŪTĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode